HSP en ASS

De kenmerken van overprikkelingen bij HSP en ASS, zijn eigenlijk het zelfde. Het enigste verschil met HSP en ASS is dat mensen met ASS de lichaamstaal en gezicht niet kunnen lezen.

Ik ben zelf nu op zoek naar informatie om met mijn overprikkeling om te gaan. Het is namelijk zo dat ik persoonlijk overspoeld wordt door alle zintuiglijke prikkelingen. En ik ze helaas nog niet goed kan filteren. Ik hoop dat ondanks dat ik misschien niet HSP ben, wel kan werken met de tips die hier staan.

Ik zeg niet dat iedereen die last hebben van overprikkeling gelijk allemaal ASS hebben, maar wees wel crities. De scheidingslijn tussen die twee is heel dun.

Dit bericht was geplaatst op 11 februari 2018. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie

Een gedachte over “HSP en ASS

  1. Wat hier gesteld wordt over HSP en ASS is onjuist. Er is weliswaar wat overlap, maar er is evengoed overlap tussen HSP en andere psychische stoornissen, zoals borderline, dysthymie, bipolaire stoornis, ADHD, ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en nog meer. Verschil is dat HSP een persoonlijkheidskenmerk is en geen stoornis. Het kan samengaan met een stoornis, maar in verreweg de meeste gevallen is dat niet zo. HSP komt ook relatief veel voor, terwijl het bij genoemde stoornissen en ook autisme om slechts enkele procenten van de bevolking gaat. De verschillen tussen HSP en autisme zijn enorm groot. Daar ga ik nu verder niet op in, dan zou dit bericht veel te lang worden. Ik verwijs hierbij naar wetenschappelijke literatuur van o.a. Elke van Hoof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × vier =