Als HSPer in een Narcistisch gezin opgroeien, hoe kan dat nog goed komen?

Graag zou ik willen weten of er materiaal beschikbaar is over dit onderwerp. Ook zou ik willen weten of een narsistische stoornis ook samen kan gaan met hoogsensitiviteit. Want de narsistist heeft geen empatisch vermogen en de HSPer juist wel. Zou het verschil kunnen zitten in het wel of niet hebben van het contact met je hart (en ziel)?

3 gedachten over “Als HSPer in een Narcistisch gezin opgroeien, hoe kan dat nog goed komen?

  1. Opgroeien in een Narcistisch gezin als HPSer kan heus goedkomen maar ik zeg niet dat het makkelijk is. Je krijgt een rugzak mee. Je kan dit overwinnen door aan je zelfvertrouwen te werken en je bewust te zijn van je oude pijn. Therapie kan hier bij helpen. Vaak zijn kinderen van Narcistische ouders gevoelig maar daar in tegen ook sterk en hebben een goede aanpassingsvermogen. Een narcist hoe vreemd dit ook klinkt versla je alleen door niks te doen, jij kan ze niet veranderen en die energie kan je beter voor jezelf houden een narcist zal uiteindelijk de strijd opgeven omdat er niks te halen valt. Ze zijn er op uit hun leegte en hun onzekerheid op te vullen met energie van een ander, stressvol voor de narcist en de mensen er om heen. Een narcist is heel goed in het creëren van emotionele verwarring daar moet de HPSer zich tegen beschermen. Je vraag of narcistische stoornis kan samen gaan met hoogsensitiviteit? Nu kan ik dit op 2 manieren lezen. 1 samen gaan in de zin van 1 persoon? Er bestaat Spiritueel narcistme. De verborgen tirannie van stille narcist staat het mooi omschreven. 2 HPSers en narcisten trekken vaak naar elkaar toe. Uitleg Inspirerend leven.nl wrm HPSers en Narcisten elkaar aantrekken.

  2. Ieder mens is anders en allemaal helpen we elkaar opgroeien. Er is dus geen beste plek, ik vermoed dat je dat bedoelt.
    Je vormt je eigen persoonlijkheid bij het opgroeien en zo ook je eigen koers. Je bent dus verantwoordelijk naar wat er voor je ligt en niet zozeer achter je (je roots)
    Dus vergeet de narcisten en groei! Het komt dus goed, doe je ding.

  3. Oei, dat lijkt me best een pittige opgave om in z’n gezin op te groeien. Persoonlijk weet ik daar weinig van. Misschien dat er iemand anders reageert die dit bericht leest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × een =